Момчета (12) с две загуби на старта

Първият отбор на БК Шумен във възрастовата група до 12 г. записа две загуби на старта на шампионата в регион „Добруджа“. Нашият тим, който е в А група с отборите на Черно море Порт, Дунав Русе и Доростол Силистра записа две тежки загуби на турнира, който се проведе в шуменската зала „Младост“.

В първия мач за деня, шуменци се изправиха срещу най-силния отбор – Черно море Порт. Моряците показаха класата си още с началото на срещата и след много добра преса на цяло игрище успяха да натрупат комфортна преднина през първата четвърт. Втората петица на варненци се оказа също толкова силна, колкото първата и логично преднината скочи над 20 точки до полувремето. През второто полувреме нашият отбор успя да заиграе малко по-добре и момчетата направиха няколко добри атаки, които завършиха с кошове, все пак варненци си върнаха ритъма от първата част и отново спечелиха частта. Последната четвърт протече идентично с втората и въпреки, че преднината бе „само“ 30 точки тя бързо скочи до 50, за крайното 73:23 в полза на варненци.

Вторият мач на нашия тим бе срещу другия фаворит в групата Доростол Силистра, които пък се справиха без проблем с Дунав Русе – 67:37 в техния първи мач. Треньорският щаб на Шумен реши да пусне най-добрите си състезатели в първата петица и това веднага промени начина на игра. Шумен стоеше равностойно на терена и дори водеше до средата на първата четвърт с 8:6. Все пак Доростол успяха да спечелят четвъртта с 15:14, благодарение на многото фалове, които извършиха шуменци и лесните точки от наказателен удар. Така те не позволиха на Шумен да направи точкова преднина преди по-слабата петица да излезе на терена. За съжаление втората ни петица се оказа много по-слаба от втората петица на силистренци и съвсем закономерно Доростол спечели убедително втората четвърт, оттегляйки се на почивка при резултат 43:15. Третата четвърт бе слаба и за двата тима. Въпреки, че нашият отбор бе с най-добрите си играчи, те не успяваха да реализират своите възможности и в крана сметка и Шумен, и Доростол отбелязаха само по 2 коша в тази четвърт. Последната четвърт повтори сценария от втората и Доростол успяха да натрупат още по-убедителна преднина, за да спечелят двубоя с 66:19.

Така след първите два кръга, нашият отбор е последен с актив от две загуби. Първи са Черно Море и Доростол с по-две победи, а за Дунав остана 3-то място, които също са две загуби, но по-добър точков актив от Шумен.

Следващият кръг е на 02.12.2015 в Русе, а Шумен се изправя срещу домакина от Дунав и ще изиграе втория си мач срещу Черно Море.