Момчета (12): Шумен записа две поражение в първия турнир от заключителния етап

Шуменските момчета до 12 г. започнаха с две поражения заключителния етап в регион „Добруджа“ за места от 1 до 5. На първия турнир провел се в Силистра, шуменци загубиха последователно от Черно море Тича с 30:76 и от домакините Доростол с 26:110.

Мачът срещу Тича започна изключително равностойно. Първите петици и на двата отбора показаха много борба и раздаване в защита, като „моряците“ все пак взеха първата част с 13:12. Вторите пет на Черно море обаче се оказаха изключително класни. Варненци почти не пропуснаха във втората част, записвайки 24 точки, докато Шумен отчете само 4 точки. През второто полувреме Тича използва инерцията от края на първото и продължи да трупа разлика, вземайки и третата част със 17:4. В последната четвърт шуменското нападение отново започна да бележи, но варненци отново показаха по-точен мерник и взеха частта с 22:12 за крайното 76:30.

Вторият мач срещу Доростол започна с невероятно нападение за домакините, които отчетоха 36 точки в първата част, докато шуменци записаха едва шест. Втората четвърт не предложи по-различна игра – 26:5 за Силистра. През второто полувреме Шумен качи малко успеваемостта в нападение, но силната стрелба на Доростол продължи да трупа аванс. Домакините взеха третата част с 24:7 и последната с 25:8 за крайното 110:26.

Следващият турнир ще се състои в Разград на 11 март и Шумен се изправя срещу домакините – Вълци и срещу добричкия Ънстопабъл.