Момчета (12): Шумен с две победи на последния турнир в регион „Добруджа“

Шуменските момчета до 12 г. се поздравиха с две победи на заключителния турнир в регион „Добруджа“ за този сезон. Нашият тим победи като домакин в зала „Младост“ Варнабаскет с 59:21 и Стар Баскет с 48:27. Така с 3 победи и 1 загуба шуменските момчета заеха първото място в групата и 8 място в крайното класиране на регион „Добруджа“. Девети е отбора на Стар Баскет също с 3 победи и 1 загуба, но Шумен печели преките двубои и десети са Варна баскет.

Първият двубой изправи шуменци срещу Варнабаскет. Първата шуменска петица влезе силно в мача. Допуснахме само 1 точка в първите 10 минути, докато отбелязахме 14. Втората петица също играеше отлично в защита и втория период бе спечелен с 20:2. След почивката в игра за Шумен се появиха всички играчи, а варненския отбор подобри защитата, което им помогна да спечелят третата част с 10:7. В последната четвърт обаче нещата си дойдоха на мястото и Шумен затвори мача с още 10 точки към аванса си, за крайното 59:21.

Вторият двубой бе срещу по-силния варненски отбор – Стар Баскет. Нашите момчета подходиха много мотивирано и още в първата четвърт показаха много силен баскетбол. Шуменци отбелязаха 20 точки срещу само 3 за противника. Втората четвърт Варненци изравниха играта и дори се опитаха да се доближат в резултата, но нашият тим запази преднина от 14 точки преди почивката. През второто полувреме Шумен показа отново по-добра игра, печелейки третата част с 10:8 и въпреки, че отстъпи в последната с 8:7 спечели с разлика достатъчна за първото място в групата.