Момчета(12): Блестящ Шумен в първия ден на квалификациите за републиканско

Момчетата до 12 г. на Шумен стартираха с две победи в първия ден на квалификациите за републиканско. Нашият отбор се падна в зона Плевен с отборите на домакина – Спартак, Левски София и Дунав 2007 Русе.

В първия мач за деня жребият беше отредил на шуменци най-трудния съперник – Спартак Плевен. От първия съдийски сигнал двата отбора се захапаха. Първата петица на домакините изигра по-добра първа част и заслужено поведе след 10 минути игра с 5 точки  – 21:16. Втората петица на Шумен обаче излезе на терена изключително мотивирана и игра отлично. Нашите заличиха пасива си и дори поведоха с 4 точки преди почивката. Третата част бе изключително оспорвана, а нашият тим успя да я спечели с едва една точка – 13:14. Последната четвърт също беше равностойна и по всички изгледаше, че мача ще се решава в последните секунди. Точно така се получи, а огромното себераздаване на шуменци в края им помогна да спечелят мача с едва 3 точки разлика – 61:64.

Вторият мач за деня изправи Шумен срещу столичния Левски. Мотивирани от победата в първия двубой, нашите се хвърлиха здраво и срещу „сините“. По-голямата класа на нашия тим пролича още в първата четвърт, която спечелихме убедително с 20:0. Втората петица на Шумен също показа по-добра игра и добави още 6 точки към преднината. След почивката мача продължи с доминация на шуменските момчета, а треньорския щаб на Шумен – Янко Янков, Звонко Папак и Симеон Георгиев даде възможност на всички в отбора да покажат умения на терена. Срещата завърши при успех за нашите със 72:17, което означава, че шуменските момчета се класират за финалите на републиканско първенство, независимо от развоя на мача ни срещу Дунав 2007 днес. Срещата започва от 10.00 ч и ще можете да гледате пряко в YouTube канала на БФБаскетбол ТУК.