Момчета(12): Вторият отбор загуби първите си две срещи но показа борбеност

Вторият отбор на Шумен при 12-годишните загуби първите си две срещи от група Б на регион „Добруджа“. Нашият тим отстъпи на Черно море Тича-2 с 25:43 и на Доростол Силистра с 4:58.

В първият двубой, който беше и по-равностойния от двата, Шумен се изправи срещу връстниците си от Черно море, които също са с една година по-малки за възрастта. Мачът се играеше кош за кош в голяма част от времето, но малките „моряци“ успяваха във всяка една от четвъртите да вкарат един/два коша повече от нашите момчета и съвсем логично натрупаха крехка преднина преди последната част. Трябва да отбележим, че шуменските момчета се бориха много здраво в този първи мач и малко не им достигаше да играят при равен резултат. В последната четвърт Тича показаха и по-голяма издръжливост. С по-добра стрелба и повече тичане на бърза атака, варненци спечелиха частта с 10 точки и си осигуриха победата с 45:23.

Вторият двубой срещу Доростол Силистра бе решен от самото начало. Много по-едрите и високи момчета от Силистра, които са и година по-големи от нашите, се справяха отлично във всеки един компонент на играта. Повече борби, по-добра стрелба, по-добра защита и като цяло още след първата част бе ясно кой ще е победителя. Трябва обаче да отбележим един много важен факт – въпреки, че отстъпваха физически и технически на своите опоненти, малките шуменски баскетболисти се бориха и раздаваха до последния съдийски сигнал. Ако не беше това старание на нашите момчета, резултатът със сигурност щеше да е много по-голям в полза на Доростол. Силистренци спечелиха с 58:4 и с две победи на този първи турнир оглавиха временното класиране в тази група Б.

Следващият турнир е след месец на 27.11.2019 и домакин ще бъде Шумен. Съперници във втория турнир на шуменци ще бъдат Вълци Разград и Дунав Русе 2016.

Снимка: архив БК Шумен