Момчета(12): Вторият отбор на Шумен записа две загуби в заключителния етап

Вторият отбор на Шумен при момчетата до 12г., който се бори в заключителния етап за 6/10 място на регион „Добруджа“ записа две загуби в първия турнир провел се във Варна. Нашите момчета отстъпиха на Стар баскет Варна с 35:76 и на Дунав 2007 Русе с 21:55. Въпреки загубите шансовете на най-малките шуменски баскетболисти за по-предно класиране остават, тъй като вторият турнир ще се проведе в шуменската зала „Младост“.

Първият мач за деня срещу Стар баскет Варна не започна добре за нашите момчета, които явно не можаха да се приспособят към зала „Христо Борисов“ в морската ни столица. Много пропуски под коша за нашият тим позволи на съперниците да направят разлика още в първата четвърт. Защитата ни също не беше на ниво и позволи на съперниците да правят лесни пробиви. Втората петица показа същите слабости като първата – пропуски при стрелбата, слаба защита. Варненци ни надиграха и в борбата под коша, но трябва да отбележим, че нашите баскетболисти са с година по-малки – 4 клас и отстъпват физически на отборите от тази фаза на първенството, които са съставени предимно от 5-класници. През второто полувреме пропуските за Шумен продължиха, а Стар баскет вкараха доста кошове след борба в нападение, което увеличи още разликата. В крайна сметка домакините се поздравиха с успех 76:35.

Вторият мач срещу Дунав 2007 бе повторение на първия мач. Шуменските момчета трудно реализираха стрелбите си. Защитата на русенци също бе на ниво и трудно ни позволяваха дори да стигнем до стрелба. В нападение пък Дунав показа светкавични контра-атаки, които често завършваха с кош. Както в предишния мач, така и в този нашият тим отстъпи в борбата под коша. Дунав си осигури добра преднина на полувремето от 20 точки. През второто полувреме русенци просто затвърдиха успеха с още кошове на бърза атака. Последния съдийски сигнал дойде при 55:21 в полза на отбора от Русе.

Следващият турнир на Шумен-2 ще се състои на 08.03.2019 в зала „Младост“ в Шумен. Играем с отборите на Черно море Тича-2 и Варнабаскет.