Момчета(12): Вторият отбор стартира ударно

Вторият отбор на Шумен при момчетата до 12г. стартира ударно на започналото първенство в регион „Добруджа“ група В. Нашият тим записа две убедителни победи на първия турнир, който се проведе днес в Генерал Тошево. Най-малките шуменски баскетболни надежди победиха Черноморец Балчик със 101:12, а след това се наложиха над Вихър 2002 Вълчи дол с 69:15. Във временното класиране Шумен-2 разделя първото място с Академик Варна. Двата отбора имат по две победи.

В първият двубой за сезона, шуменци се раздадоха максимално и още от самото начало показаха превъзходството си над съперника от Балчик. Нашите момчета демонстрираха отлични баскетболни умения – дрибъл, подавания, но най-вече се справяха добре в завършващата фаза. преднината на Шумен още след първата четвърт бе над 20 точки. Втората петица на Шумен също излезе крайно мотивирана да покаже най-доброто и логично авансът ни продължи да расте. На полувремето нашият тим водеше убедително с над 40 точки, но това не уби желанието за игра в нашите момчета. През третата четвърт момчетата продължиха да играят на върха на възможностите си и разликата скочи над 60 точки. Трябва да отбележим, че отборът на Черноморец притежава няколко момчета с добри баскетболни умения за възрастта си, но нашият отбор игра толкова добре, че противника просто се отказа да противодейства. До края на мача разликата скочи над 80 точки, а срещата завърши с убедителен успех 101:12 в полза на Шумен-2.

Вторият двубой срещу Вихър 2002 също започна ударно за шуменци. Нашият тим се хвърли за победа от началото. Както в първия мач, така и сега нашите показаха по-добри технически умения. Шумен-2 направи двуцифрена разлика още в първата четвърт. Втората петица затвърди предимството на шуменския отбор и разликата скочи над 30 точки до полувремето. През второто полувреме нашият тим върна малко газта, а и повечето от момчетата явно се поумориха. Това се отрази на точността на изстрелите към коша, но пък аванса на тима ни продължи да расте и до края стигна 54 точки – 69:15.

В следващия турнир вторият шуменски отбор при 12-годишните ще е домакин в зала „Младост“. Турнирът ще се проведе на 16.11.2018 и е с начален час 9.00. Първи съперник ще е отбора на Ънстопабъл Добрич, а от 13.30ч. се изправяме срещу Спортбаскет Генерал Тошево.

Снимка:Архив на БК Шумен