Момчета(12) ВТОРИ ОТБОР: Шумен не успя да запише победа на домакинския турнир

Вторият отбор на Шумен при момчетата до 12 години не успя да запише победа на домакинския турнир от надпреварата в група Б на регион „Добруджа“. Нашият тим загуби от Вълци Разград с 21:33 и от Дунав Русе с 27:51. Така с четири загуби най-малките баскетболисти на Шумен останаха на последното 5 място в крайното класиране на група Б.

Първият двубой срещу Вълци Разград започна много слабо за Шумен. Нашият тим направи изключително много грешки и пропуски в първата четвърт на мача. Единствено благодарение на добрата ни защита, разградчани не успяха да се откъснат с голяма преднина и на свой ред записаха само 6 точки. Втората част също бе по-добра за тима на гостите. Една година по-големите „вълци“ се справиха по-добре в стрелбата и заслужено спечелиха втората част с 9:4. В третата част шуменци се събудиха и заиграха много по-добре. Нашата първа петица продължи да играе отлично в защита и ограничихме гостите до 5 точки. На бърза атака пък успяхме да реализираме няколко атаки и скъсихме изоставането си с 4 точки преди четвъртата част. В последните 10 минути обаче разгардските момчета отново показаха по-добра игра в нападение и въпреки, че Шумен също реализира 8 точки, разликата се качи до 12 точки и гостите си тръгнаха с победата – 33:21.

Вторият двубой срещу Дунав Русе също не започна добре за Шумен. Поредица от грешки даде шанс на русенци да излязат напред с 10 точки за кратък период. Нашите момчета обаче заиграха доста по-добре в защита. Серия от бързи атаки ни позволиха да стопим изоставането си на 6 точки, а в началото на втората част отбелязахме още един кош за 12:16. За съжаление този кош се оказа единствения за Шумен в тази четвърт. Дунав също не играха добре в тази втора част, но въпреки това я спечелиха със 7:2. Второто полувреме започна изключително равностойно и двата отбора си разменяха кошове през почти цялата трета част. Дунав обаче отново се оказаха по-точни в стреабата, а и шуменци изпуснаха много изстрели от наказателната линия. Русенци увеличиха преднината си с още 3 точки, след като спечелиха частта с 12:9. Последната четвърт Дунав доминираше и в двете фази на играта. Добрата защита позволи на гостите да вкарат доста точки на бърза атака, а дори и да отбележат тройка в заключителните минути. Дунав спечели мача с 51:27.

През втората фаза на първенството в регион „Добруджа“, вторият отбор на Шумен при момчетата до 12 години ще се бори за местата от 6 до 10. Следете страницата ни във Фейсбук, както и сайта, за програмата.