Момчета(12): Нови две победи на втория отбор в група С на регион „Добруджа“

Най-малките баскетболисти на БК Шумен записаха две нови победи в група С на регион Добруджа. Този път пред родна публика в зала „Младост“ втората формация на Шумен при момчетата до 12г. победи втория отбор на Ънстопабъл Добрич с 48:33, а след това и Спортбаскет Генерал Тощево с 45:62. Шуменци са еднолично на първо място във временното класиране на група С, но до края на надпреварата остават още два мача.

Първият двубой от турнира бе срещу втория отбор на Ънстопабъл Добрич. Мачът започна равностойно. Първата шуменска петица отстъпваше ръстово на момчетата от Добрич, но по-добрите технически умения на нашите баскетболисти им позволяваше да се държат равностойно. През втората четвърт Шумен взе лек превес, след като отбеляза няколко безответни коша на бърза атака. Момчетата на Ънстопабъл-2 не се стреснаха и изравниха играта към края на първото полувреме. През второто полувреме момчетата на Шумен проявиха по-голяма желание за победа и се раздадоха максимално. Малките шуменски баскетболисти се хвърляха на пода за всяка топка, а в нападение успявахме да реализираме изстрелите си и разликата растеше в наша полза. Последната четвърт с по-добра защита Шумен-2 задържа преднината си и се поздрави с победата 48:33.

Вторият двубой за деня бе срещу един от фаворитите за спечелване на група С – Спортбаскет Генерал Тошево. Шумен не влезе по най-убедителния начин в този мач. Нашите баскетболисти пропуснаха доста от изстрелите си в първите минути.Момчетата от Спортбаскет не се възползваха и на свой ред направиха също доста пропуски. Към средата на първата четвърт обаче Шумен заигра по-добре и след поредица от хубави атаки поведе в резултата. Втората петица на Шумен продължи с добрите изяви и разликата скочи над 10 точки в наша полза. Спортбаскет се опитаха да я намалят, но нашият тим играеше отлично в защита и до края на първото полувреме водехме с 14 точки – 16:30. Второто полувреме започна много силно за Шумен. Бързите гардове на нашия тим изнасяха топката светкавично в предно поле и това им помагаше да реализират лесно. В защита също се представяхме отлично и успяхме да запишем множество откраднати топки, като в края на третата четвърт разликата се качи над 20 точки. Последната четвърт обаче започна изключително силно за Спортбаксет. Момчетата от Генерал Тошево реализираха четири поредни коша за старта на частта и намалиха разликата. Шуменци обаче не се стреснаха бързо вкараха два поредни коша, което им вдъхна увереност. До края нашият тим натрупа още преднина и затвори мача при 45:62 в своя полза.

Следващият турнир ще се проведе на 02.12.2018 в град Добрич. Съперници на нашите ще са варненските отбори Академик и Варнабаскет.