Момчета(12): Първият отбор стартира с победа, но записа и загуба

Първият отбор на БК Шумен във възрастта до 12 години стартира участието си в група А на регион „Добруджа“ с победа и загуба. На първият турнир за сезона, който се проведе във Варна, нашите момчета се наложиха в първия си мач над Дунав 2007 Русе с 49:42, но загубиха във втория двубой от Ънстопабъл Добрич с 32:38.

Първият мач срещу Дунав не започна по най-добрия начин за шуменци. Първата ни петица не влезе концентрирана в мача и допусна доста грешки, от които русенци се възползваха и поведоха в резултата. До края на частта Дунав не изпусна инициативата и я спечели със 17:8.  Втората четвърт бе огледална на първата – Шумен играеше по-добре, реализираше голяма част от стрелбите си, а русенци допускаха повечето грешки. Резултатът за  втората част бе същият – 17:8, но в полза на Шумен и двата отбора се оттеглиха на почивка при равенство. Амбицирани от добрата игра на съотборниците си от втората петица, шуменските момчета от първата петица се хвърлиха здраво в началото на второто полувреме и след отлична игра в защита и поредица бързи атаки си осигурихме преднина над 10 точки. Шумен отново вкара 17 в частта, но русенци отбелязаха само 5. В последната четвърт отново имаше смяна на ролите. Дунав 2007 натискаше здраво в защита и не позволяваше на Шумен да вкарва лесни кошове. Нашите момчета обаче играеха сърцато и също се бранеха добре. Дунав се пак спечели частта с 12:7, но това не бе достатъчно да обърнат резултата в своя полза и Шумен се поздрави с успех – 49:42.

Вторият двубой на Шумен срещу Ънстопабъл Добрич започна добре за нашите момчета, които бяха събрали увереност след победата над Дунав. Шуменци играеха по-добре в защита, но за съжаление направиха и много пропуски в нападение. Преднината ни след една четвърт бе само 6 точки – 10:4. Вторите петица също започнаха равностойно, но добричлии много бързо намериха по-ефективни начини за атака на Шуменския кош. Нашият тим пък допусна множество грешки и резултатът се обърна в полза на Ънстопабъл, които се оттеглиха на почивка с 4 точки преднина – 20:16. През третата четвърт мачът продължи равностойно, като този път първата петица на отбора от Добрич се справяше по-добре в нападение. Играта вървеше кош за кош през цялата част, като в самия ѝ край Ънстопабъл успяха да реализират един кош повече. Последната четвърт бе много нерва. Двата отбора отчаяно искаха победата, Шумен играеше отлично в защита, но това изцеждаше много сили от нашите момчета, които видимо бяха уморени и трудно реализираха опитите си за стрелба в нападение. Частта завърши наравно – 5:5, което беше достатъчно за Ънстопабъл да спечелят мача с 38:32.

Следващият турнир в група е след малко повече от месец – 29.11.2019 и ще се състои в шуменската зала „Младост“. Съперници на нашият тим ще са Черно море Тича и Светкавица Търговище.