Момчета(12): Шумен е четвърти след изиграването на редовния сезон в регион „Добруджа“

Шумен загуби и двете си срещи от последния турнир при момчетата до 12г. от редовния сезон на регион „Добруджа“, група А. Нашият тим отстъпи от Доростол Силистра с 34:74 и от Ънстопабъл Добрич с 42:47 на вторият турнир провел се в Русе. Така с една победа и три загуби шуменци остават четвърти преди заключителната фаза в този регион.

Първият двубой с Доростол започна равностойно и първата петица на Шумен играеше бойко срещу силния противник. В края на първата четвърт обаче момчетата от Доростол показаха по-добра защита, откраднаха няколко топки и се оттеглиха с аванс. Втората петица на Шумен не успя да се противопостави и отстъпваше на силистренци, които показаха добър баскетбол както в нападение, така и в защита. В третата четвърт по-добрите изяви на Доростол отвориха разлика от над 30 точки. В последната четвърт Шумен заигра по-добре, показа хубави атаки, но разликата вече бе скочила над 40 точки за гостите и обрат бе невъзможен – краен резултат 34:74 в полза на Доростол.

Вторият двубой за деня противопостави шуменци на Ънстопабъл. Момчетата от Добрич се хвърлиха в яка битка от самото начало и показаха, че ще играят за победата. Нашият отбор не им отстъпваше и мачът се играеше кош за кош. Вторите петици на двата отбора също се „сбиха“ и показаха равностойна игра. Второто полувреме предложи повече от същото – борба по целия терен и размяна на кошове. В последната четвърт момчетата от Добрич показаха по-голяма физическа издръжливост – връщаха се по-бързо в защита и спираха шуменските атаки. В нападение Ънстопабъл също се справяше по-добре и отбеляза повече кошове, излизайки напред с пет точки. До края на срещата Шумен не успя да стопи разликата и добричлии се поздравиха с успех – 47:42.

Първо място в регион „Добруджа“ група А зае отборът на Черно море Тича, който събра четири победи, втори остана Доростол с 3, трети е Ънстопабъл с 2, Шумен с 1 и последни се наредиха Дунав Русе без победа. Вторият етап на първенството ще се проведе в началото на 2019 г., с което ще бъде определен и шампиона на региона. Следете сайта ни и секция програми, за да разберете следващите мачове на шуменските момчета.