Момчета(12): Шумен загуби от Тича, но победи друг варненски тим

Момчетата на Шумен до 12 г. записаха победа и загуба в първия турнир от заключителния етап в регион „Добруджа“ за разпределение на местата от 6-то до 10-то. Днес във Варна, шуменци отстъпиха на домакина – Черно море Тича-2 с 31:49 и победиха другия варненски отбор в надпреварата – Стар Баскет с 52:29.

Шумен излезе изключително мотивиран в първия си мач срещу втория отбор на Тича. Усилията на първата шуменска петица бяха възнаградени и след силна игра в защита спечелихме първата четвърт с 11:9. За съжаление втората шуменска петица бе надиграна тотално от втората петица на варненци и загуби четвъртта с 0:19. През второто полувреме бяха направени промени в петиците на двата отбора, но Тича продължи да доминира и спечели третата част със 17:8. Последната четвърт Шумен отново показа, че има отлични състезатели в състава си и спечели частта с 12:4, но Тича се поздрави с крайния успех.

Вторият двубой срещу Стар Баскет започна отлично за нашият тим. Поведохме на варненци с 13:7 след първите 10 минути игра. В този двубой втората ни петица показа, че има силни баскетболни достойнства и също спечели четвъртта си с 12:7. През второто полувреме отборът на Стар Баскет изравни играта и не позволи на Шумен да трупа повече преднина – 9:9 в третата част. Шуменските момчета обаче играха със самочувствие е последната четвърт и надиграха противника убедително с 18:6, което бе достатъчно да си осигурим и победата в мача.

Следващият турнир за момчетата но до 12 г. също ще е във Варна. На 7 април се изправяме срещу отборите на Дунав Русе и Варнабаскет.

Снимка: архив БК Шумен