Момчета(12): Шумен записа победа и загуба пред погледа на президента на БФБ – Георги Глушков

Момчетата до 12г. на БК Шумен завършиха редовния сезон в регион „Добруджа“ на трето място след като записаха победа и загуба в последния турнир. Той се проведе днес в Силистра пред погледа на президента на Българска Федерация Баскетбол – Георги Глушков. Той бе в града по повод откриването на новата баскетболна зала в Силистра. Ние от БК Шумен честитим на силистренци новата придобивка и им пожелаваме в нея да израснат много баскетболни таланти, които да прославят българския баскетбол!
Пред пълните трибуни на новата зала „Дръстър“ днес момчетата на Шумен изиграха два двубоя – загубиха първия от домакините Доростол със 109:48, но спечелиха срещу Ънстопабъл Добрич с 53:40 и завоюваха третото място в региона веднага след шампионите от Черно море Тича и завършилите на второ място Доростол Силистра.

Първият мач за деня ни изправи срещу ентусиазираните домакини от Доростол Силистра. Момчетата от крайдунавския град разчитаха на мощна подкрепа от пълните трибуни на новата зала. От самото начало Доростол се хвърли да спечели мача. Домакините играеха много агресивно в защита, а в нападение показаха отлични умения в завършващата фаза. Първата петица на нашият тим се опита да се противопостави в края на първата част и също организира няколко добри атаки. Вторите на петици на двата отбора също започнаха много здраво двубоя, но по-добрата игра на силистренци им позволи да качат разликата над 15 точки. До края на първото полувреме домакините се възползваха по-добре от открилите се възможности и преднината им набъбна до 20 точки. През второто полувреме момчетата на Силистра се хвърлиха с нови сили да покажат, че заслужават да играят мачовете си в нова и модерна зала. Само за една четвърт разликата скочи над 35 точки. В последната четвърт шуменските момчета бяха загубили мотивация, но Доростол не върна газта и спечели заслужено със 109:48.

Вторият двубой ни изправи срещу Ънстопабъл и бе от решаващо значение за третото място в крайното класиране. При загуба нашите можеше дори да паднат до пето място. Момчетата от Добрич също знаеха, че могат да се преборят за по-добро класиране и се хвърлиха от първата минута да печелят мача. Разликата скочи в тяхна полза и за една четвърт ни поведоха с 8 точки. Втората петица на Шумен обаче излезе с хъс за победа. Изключително раздаване в защита, добри бързи атаки, които шуменци завършваха с кошове бяха в основата на обрат, който направихме до полувремето. Второто полувреме нашият тим вече беше набрал повече самочувствие и продължихме да играем по-добре от противника. Обирхаме повече от борбите под кошовете и въпреки, че Ънстопабъл вкараха доста от открилите им се възможности успяхме да запазим преднината си. Последната четвърт Шумен затвори възможностите за атака към нашия кош и след поредица от бързи атаки си подпечатахме победата, която дойде при резултата 53:40.