Момчета(12): Шумен не успя да повтори победата от първия ден

Момчетата на Шумен до 12 г. не успяха да повторят победата от първия ден на финалния турнир за републиканско първенство, който се провежда в София.

Във вчерашния ден Шумен се изправи последователно срещу БУБА Баскетбол и Светкавица Търговище. Мачът с БУБА започна добре за нашия тим и през почти цялата  първа четвърт водихме в резултата. Добра стрелба от тройката за момчетата от София обаче им позволи да спечелят първата част с 13:10. Вторите петица на двата отбора също играеха равностойно в началото на втората част, но БУБА показа по-добра защита и след поредица от бързи атаки увеличиха аванса си на 10 точки преди почивката. Второто полувреме продължи с равностойна игра и резултатът се запазваше 10 точки в полза на софиянци. Три минути преди края на срещата шуменските момчета сякаш загубиха надежда, че могат да спечелят, домакините се възползваха и качиха преднината си с още 8 точки за крайното 63:45.

Вторият двубой във вчерашния ден бе срещу познат противник от регион „Добруджа“ – Светкавица Търговище. Мачът от редовния сезон, игран в Шумен бе истинска драма със страхотни изпълнения и кош в последните секунди. Вчерашният двубой обаче изобщо не започна добре за нашия тим. Светкавиците показаха много по-добра стрелба и още в първата част изоставахме с 6 точки. Втората петица на търговлии също показа по-добро нападение и увеличи аванса си до 14 точки преди почивката. През второто полувреме Шумен изравни играта, но за повече сякаш силите на шуменци не бяха достатъчно. Светкавица удържа преднината си и постигна победа с 48:33.

Днес бе последния ма от груповата фаза срещу лидера в група А – Берое Стара Загора. Съвсем логични заралии натиснаха от началния съдийски сигнал и бързо натрупаха преднина. Първата петица на Берое се оттегли при аванс от 11 точки, а втората петица сложи още 13 точки и преди почивката старозагорци водиха убедително с 40:16. Както и в мачът със Светкавица, така и в този мач Шумен заигра по-добре през второто полувреме. Въпреки това Берое продължи да увеличава преднината си и в крайна сметка спечели срещата с 68:36.

Така Шумен остава на пето място в групата си и чака да разбере противниците си за срещите определящи местата от 9 до 12.