Момчета(12): Шумен отново с победа и загуба в последния турнир от заключителния етап

Момчетата на БК Шумен записаха победа и загуба, и във втория турнир от заключителния етап в регион „Добруджа“ за разпределение на местата от 6 до 10. Нашият отбор отстъпи на Дунав Русе с 14:71, но победи във втория мач Варнабаскет със 75:16. Така с две победи и две загуби в заключителния етап, шуменските момчета се нареждат на 8 място в крайното класиране на регион „Добруджа“ този сезон.

Първият двубой във вчерашния ден ни противопостави на силния отбор на Дунав. Русенци влязоха в мача без колебание и благодарение на отличната си стрелба през първата четвърт, бързо натрупаха аванс над 10 точки. Втората петица на Дунав освен добра стрелба показа и отлична защита, която ограничи Шумен до едва 1 точка във втората четвърт. През второто полувреме русенци продължиха с доброто си представяне и до края на мача направиха стабилна разлика от 50+ точки. Дунав записаха успех и във втория си мач, побеждавайки Черно море Тича-2 с 91:29 и еднолично заеха 6 място в регион „Добруджа“.

Вторият мач изправи Шумен срещу домакините от Варнабаскет. В този двубой преимуществото беше изцяло на страната на Шумен. Като че ли загубата от Дунав не беше повлияла на шуменци и те играеха със самочувствие. След две части нашият тим натрупа стабилна преднина от 35 точки – 41:6. През второто полувреме шуменските момчета не подцениха противника и продължиха да се раздават на макс. Стрелбата на нашият тим не бе толкова добра, колкото през първото полувреме, но защитата ни действаше безотказно и натрупахме още преднина. Последният съдийски сигнал дойде при 75:16 за Шумен.