Момчета(12): Шумен с победа и загуба в първия ден на финалите в София

Момчетата до 12 г. на Шумен започнаха с победа и загуба участието си на финалите на републиканско първенство, които започнаха от днес в София.

В първия си мач от група А на турнира нашите срещнаха познат противник – Спартак Плевен, когото победихме драматично пред две седмици в квалификациите. Днешният двубой не бе по-различен от този в Плевен. Двата отбора се захапаха здраво още от самото начало. Момчетата на Плевен играеха с една идея по-концентрирани през първото полувреме и закономерно спечелиха първата и втората четвърт, съответно 16:14 и 18:11. През второто полувреме шуменските момчета се вдигнаха и с по-добра зашита започнаха да топят разликата. Спечелихме третата четвърт с 13:10, а в последната четвърт се хвърлихме да обърнем двубоя. Въпреки, че нашият тим игра по-добре и в последната четвърт, Спартак успя да удържи преднината си и се поздрави с успех – 54:50.

Вторият двубой ни изправи срещу Рилски спортист. Шуменци излязоха пределно мотивирани за победа. Първата ни петица доминираше и закономерно след една четвърт поведохме – 15:8. Втората шуменска петица също показа, че има повече баскетболни достойнства от съперника и увеличи преднината ни с още 11 точки – 19:8. През второто полувреме нашите не върнаха газта. Олтичната ни игра в защита позволи да увеличим още преднината и в крайна сметка спечелихме убедително мача с 59:22.

Утре предстоят нови два важни мача – срещу БУБА Баскетбол от 12.30 ч. и от 18.30 срещу Светкавица Търговище.