Момчета(12): Шумен с 3 победи от 3 мача и класиране за финалите!

Момчетата на Шумен до 12 г. се представиха отлично на квалификационния турнир за участие във финалите на републиканско първенство. След вчерашните успехи над Спартак Плевен и Левски София, днес нашият отбор победи и Дунав 2007 Русе и зае първо място на зона Плевен.

В днешния мач срещу Дунав 2007, нашите момчета излязоха изключително мотивирани за успех и това се видя от първите минути на срещата. Първата петица на Шумен играеше с огромно желание и в нападение, и в защита и това даде резултат. Шуменци спечелиха убедително първата четвърт с 21:7. Втората петица повтори добрата игра и също доминира над съперника през втората част. Шумен увеличи с още 6 точки преднината си, спечелвайки четвъртта с 13:7. През второто полувреме шуменци намалиха темпото, което позволи на Дунав да вкара повечето от своите стрелби. Все пак задържахме убедителна преднина до края и се поздравихме с успеха – 59:44.

В последния двубой от плевенската зона, домакините от Спартак се наложиха над софийския Левски с 66:40 и станаха втория отбор, който се класира за финалния турнир. Междувременно треньорът на нашия отбор – Янко Янков награди момчетата с разходка в историческия панорамен музей „Плевенска епопея 1877“.

Финалите при момчетата до 12 г. ще се състоят от 25 до 28 юли в София. Следете сайта ни и Фейсбук страницата, за съперниците на Шумен програмата с двубоите.