Момчета(12): Шумен-2 с две победи в заключителния етап

Втория отбор на Шумен започна с две победи в заключителния етап на регион „Добруджа“ за разпределяне на местата от 13-то до 16-то. Нашият тим победи в първия си мач отбора на Спортбаскет Генерал Тошево със 104:11, а във втория двубой надделя над втория отбор на Ънстопабъл Добрич с 53:40.

И в двата мача най-малките шуменски баскетболисти се представиха на ниво и показаха добър баскетбол за възрастта си (отборът е съставен от деца 3 и 4 клас). Срещу домакините от Генерал Тошево нашият тим стартира много мотивирано и до почивката вече си бяхме осигурили победата. Въпреки голямата преднина нашите момчета не намалиха темпото и през второто полувреме и се поздравихме с убедителна победа. Вторият двубой срещу Ънстопабъл бе далеч по-равностоен. Момчетата от Добрич, които също са 3 и 4 клас играеха също много мотивирано. Но Шумен показа по-добри баскетболни умения и на полувремето водеше с 12 точки 34:22. През второто полувреме упоритата игра на Ънстопабъл в защита даде резултат и играта стана много по-равностойна. Въпреки това Шумен не позволи на разликата да бъде свалена и се поздравихме с успех 53:40.

Шумен ще изиграе още един мач срещу Вихър 2002 от Вълчи дол. Мачът е предвиден за 22 март и отново ще се играе в Генерал Тошево.