Шумен -1 при 12-годишните записа първа победа

Първа победа за сезона записа първият отбор на БК Шумен при 12-годишните. Възпитаниците на Андрей Джамбазов успяха да се наложат над Дунав Русе с 41:38 на провелия се днес турнир във Варна. Тази победа идва само 11 дни след като загубихме от този противник с 55:70 в Русе, което показва, че отборът израства с всяка седмица.

Нашите момчета започнаха добре двубоя с русенци и след първите две части поведохме с 15 точки. Второто полувреме, обаче последва отпускане в нашите редици и русенци се възползваха, организирайки бързи атаки, които завършваха с кош. Все пак успяхме да удържим натиска на Дунав и се поздравихме с първата си победа.

В другия мач от турнира записахме неприятна загуба от силния отбор на Доростол Силистра, които показаха много повече баскетболни достойнства, но и нашите момчета играха слабо в мача. Въпреки, че този път треньорското ръководство беше решило да сформира две равностойни петици, не успяхме да се справим с активната защита на Доростол, която им помогна да организират бързи атаки и лесни кошове. Отборът от Силистра спечели със 77:25 и затвърди първото си място в А група на регион Добруджа.

Очаквайте програмата за заключителните турнири, които ще определят шампиона на регион Добруджа в тази възрастова група през пролетния полусезон.