Шумен -2 при 12-годишните завършиха със загуби

Вторият отбор на БК Шумен при 12-годишните завърши надпреварата в Б група на регион Добруджа с две загуби. На провелият се днес турнир в Търговище нашият тим загуби и двете си срещи от варненските отбори на Стар Баскет и Черно море Порт -2. Треньорът на шуменци даде възможност за изява на седем 10-годишни (цялата втора петица), които да натрупат безценен опит в игрова обстановка, така че когато станат на възрастта на батковците си да бъдат водещи състезатели в отбора. И въпреки това играхме сърцато и в голяма част от мачовете успявахме да се противопоставим.

В първия мач срещу Стар Баскет отборът на Шумен се държеше много добре през първата част и дори имаше шансове да натрупа преднина, но във втората част петицата на 10-годишните не успя да се противопостави на значително по-високите и здрави батковци на Стар Баскет и съвсем резонно варненци натрупаха добра преднина. Сценарият се повтори и през второто полувреме, нашият тим бе равностоен с първата си петица, но втората петица отново бе победена категорично и в крайна сметка Стар Баскет спечели с 37:16.

Вторият мач срещу Черно море Порт -2 бе повторение на първия мач. Варненци доминираха под коша и логично успяха да натрупат преднина в моментите, когато на терена за нашият тим бяха третокласниците. Така вторият отбор на Черно море Порт записа убедителна победа с 42:25. Шумен -2 завършва на 4 място в Б група и ще се бори за местата от 7 до 14 през пролетния полусезон в регион Добруджа.