Момчета (13): Две загуби на старта в регион „Добруджа“

Шуменските момчета до 13 г. записаха две загуби в първия турнир от първенството в регион „Добруджа“ този сезон. На турнира провел се в Силистра, нашият тим отстъпи на домакините от Доростол с 33:79 и от Дунав 2016 Русе с 55:61.

Първият двубой срещу домакините от Силистра не започна добре за шуменци. Първата ни петица удържа само първите минути, след което Доростол показа своята игра и взе първата четвърт с 23:8. Втората четвърт премина при почти същия сценарий – Доростол вкарваха в голяма част от бързите си атаки, докато шуменци рядко стигаха до точни стрелби и на почивката силистренци водеха с 50:14. Малко по-добра игра за Шумен през второто полувреме. Защитата обаче все така трудно се справяше с домакините и те добавиха още 10 точки аванс в третата част. Шуменнци бяха равностойни в последната четвърт, но и домакините търсеха зашазване на резултата и преднината си за победа със 79:33.

Вторият двубой бе значително по-добър за Шумен. Нашият тим започна да се надиграва с Дунав още от начало. Първите петици на двата отбора си разменяха кошове през цялата четвърт, а нашият тим излезе с точка преднина след края ѝ. Вторта петица на русенци обаче играеше отлично в защита и взе втория период с 15:7. След почивката шуменските момчета излязоха мотивирани да се върнат в мача и го направиха. Много по-добра стрелба от противника в тртата четвърт и авансът на русенци бе намален до 3 точки. В последната част обаче Дунав отново показа отличната си защита и успя да затвори мача с 6 точки аванс – 61:55.

Вторият турнир в региона ще се играе на 15 номври във Варна. Шумен се изправя срещу Светкавица Търговище.