Момчета (13): Шумен не успя да запише победа на втория турнир в регион „Добруджа“

Шуменските момчета до 13 г. записаха две загуби във втория турнир от шампионата в регион „Добруджа“. Турнирът се проведе днес във Варна, а шуменци загубиха от Ънстопабъл Добрич с 39:66 и с 28:111 от Вълци Разград. Шумен заема петото място в региона с победа и две загуби.

В първия двубой за деня Шумен се изправи срещу Ънсопабъл Добрич. Първата ни петица започна слабо и позволи на съперника да направи аванс. В края на частта шуменските момчета показаха по-добра стрелба и съкратиха изоставането си до 6 точки – 10:16. Втората шуменска петица бе равностойна на Ънстопабъл и цялата втора четвърт се играеше кош за кош. Момчетата от Добрич обаче отново бяха с една идея по-точни в нападение – 17:15. След почивката Ънстопабъл показа отлична игра в защита. Шумен почти не стигаше лесни стрелби и преднината на добричкия отбор започна да се качава, стигайки 15 точки в края на третата част. В последния период Ънстопабъл надигра Шумен и показа освен добра защита и добра стрелба, което доведе до още 12 точки към преднината на добричлии за крайното 66:39.

За вторият двубой на Шумен срещу Вълци можем само да напишем, че разградските момчета показаха изключително силен баскетбол с много високо качество както в техническите елементи от играта, особено при стрелбата, така и при тактическото изпълнение на задачите в защита. Вълците доминираха през целия мач с много здрава преса, изключително бърза игра в нападение с отчни завършвания. Разградчани спечелиха всяка една четвърт с двуцифрен актив за крайното 111:28.

В последния турнир за сезона Шумен ще се изправи срещу отборите на Черно море Тича и Доростол Силистра. Мачовете са планирани за 16 декември, а домакини на турнира ще са Вълците в Разград.

Снимка: Архив на БК Шумен