Момчета (13): Шумен отстъпи и в двата си домакински мача

Момчетата на Шумен до 13 г. не успяха да запишат победа и в двата си домакински мача на последния турнир в зона „Добруджа“, който се проведе в зала „Младост“. Нашият тим отстъпи на Черно море Тича с 40:95 и на Ънстопабъл Добрич с 56:61. Шуменци остават на шесто място в региона без победа и с 5 поражения.

Първият мач от турнира за шуменци бе срещу лидера и непобеден до момента отбора на Черно море Тича. Варненци започнаха силно от самото начало. Солидната им лична защита помогна да поведат с 13 точки още след една четвърт игра – 28:15. Още по-изразително превъзходство за „моряците“ във втората четвърт, което им помогна да увеличат аванса си до 34 точки – 21:55. Това бе последния мач за Тича и те не пазеха сили и през второто полувреме. Варненци спечелиха убедително третата четвърт с 22:11, както и последната с 18:8, за да затворят мача при 95:40 в своя полза.

Доста по-равностоен бе втория мач на Шумен срещу добричкия Ънстопабъл. В първата четвърт гостите от Ънстопабъл бяха по-добри и взеха 4 точки аванс – 19:15. Шумен се представи по-добре във втората част и след 13:8 имаше точка аванс на почивката. Ънстопабъл започна по-добре и втората четвърт, осигруявайки си аванс от 6 точки преди последния период – 48:42. Шумен се хвърли да изравни резултата в четвъртата част, но добрата защита на добричкия тим не позволи разликата да бъде стопена с повече от 1 точка – 61:56 в полза на Ънстопабъл.

Шуменци остават на шесто място в региона без победа и с 5 поражения. Първи са Черно море Тича с 5 победи, втори е отбора на Доростол Силистра с 4 победи и 1 загуба, трети са Светкавица с 2 победи и 3 загуби, четвъртия Ънстопабъл и петия Дунав 2016 Русе са със същия актив, но с по-слаби точкови разлика в преките двубои помежду си.