Момчета (13): Шумен с две победи в последния турнир в зона Изток

Шуменските момчета до 13 г. завършиха сезона в регион Изток – „Мизия и Добруджа“ с две победи. Като домакини на последния турнир, в зала „Младост“ шуменци победиха Ънстопабъл Добрич с 45:35 и Спартак Плевен с 34:21. С тези две победи Шумен остана на само 1 победа зад Светкавица Търговище в групата и заема 9 място в крайното класиране на източния регион.

Първият двубой срещу Ънстопабъл започна равностойно. Двата отбора си разменяха кошове в първия период на мача и Шумен затвори частта със само точка актив – 12:11. Втория период бе по-силен за гостите от Добрич, които показаха по-добра стрелба и си осигуриха преднина от 4 точки преди почивката. В третата четвърт обаче шуменци се разиграха и освен добри нападение, показаха и отлична защита, ограничавайки гостите до 6 точки в третата четвърт. Шумен влезе с 9 точки аванс в последната четвърт, в която продължи да играе силно в защита и въпреки, че атаката ни не бе на ниво, успяхме да добавим още една точка към преднината си за крайното 45:35.

Вторият двубой срещу плевенския Спартак започна добре за Шумен. Нашият тим не даваше възможност на гостите да стигат до лесни кошове и взе първата четвърт с 12:6. Двата отбора показаха слаба игра в нападение през втората четвърт, а Шумен я спечели с 6:2. След почивката нашите момчета продължиха да са по-силния отбор на терена, въпреки че играта ни в нападение не вървеше по ноти. В крайна сметка Шумен взе и двете части през второто полувреме и спечели мача с 34:21.