Момчета(13): Загуба от Черно море на старта на финалите

Момчетата до 13г. на БК Шумен стартираха с поражение участието си във финалите. В първия си мач от група А, нашият тим отстъпи на домакините от Черно море Тича със 72:48. Варненци са фаворит за спечелване на турнира и го доказаха в този мач, а нашият тим въпреки загубата показа добра игра.

Двубоят срещу Черно море не започна добре за нашия тим. Пресата на варненци затрудни максимално изнасянето на топката за шуменските момчета. Отделно от това стрелбата ни в тази четвърт не вървеше и най-логично се случи – Тича натрупа аванс от 14 точки след първите 10 минути. Във втората четвърт на мача обаче играта се обърна на 180 градуса. Шуменските момчета показаха отлична защита в началото и започнаха да топят преднината на домакините. В средата на частта варненци изравниха играта и мачът вървеше кош за кош. В края на полувремето „моряците“ върнаха няколко коша и отново качиха преднината си до 10 точки. Шумен все пак спечели тази четвърт с 18:14.

Второто полувреме отново започна силно за варненския отбор, но този път Шумен бързо влезе в релси и изравни играта. Нашият тим организираше отлични атаки и успявахме да отбележим в голяма част от атаките си. Тича все пак успя да изравни играта и не позволи на нашият тим да стопи още аванса им, но шуменци спечелиха и тази четвърт със 17:15 и влязоха в последните 10 минути със само 8 точки изоставане. Последната четвърт започна със силно начало за Шумен. Нашите момчета се хвърлиха здраво и защита, и в нападение, което доведе до намаляване на пасива ни до само 4 точки. Малките „моряци“ обаче се активизирах в подкошието и след серия от борби в защита и добри атаки отново качиха аванса си над 10 точки. В последните 5 минути от мача, треньорът на Шумен – Янко Янков взе решение да пусне резервите и да запази силите на нашия тим за следващите мачове в групата. Домакините моментално се възползваха и бързо качиха преднината си над 20 точки. В крайна сметка срещата завърши при 72:48 в полза на Тича.

Още утре Шумен ще има шанс за поправка. От 12.00ч се изправяме срещу Балкан Ботевград.

снимка: Архив на БК Шумен