Момчета(13): Шумен е на финал!

Момчетата на Шумен до 13 години победиха Берое Стара Загора със 72:46 в полуфиналите на републиканското първенство, което се провежда в Шумен. Убедителната победа класира отбора воден от Янко Янков и Звонко Папак във финала, където ще спори с Черно море Тича, които по-рано днес победиха Делфин Бургас с 89:40 в другия полуфинал.

Момчетата на Шумен започнаха полуфиналния двубой срещу заралии изключително силно. Първата ни петица доминираше всички аспекти от играта, като защитата почти затвори коша ни за противника, който успя да отбележи едва 6 точки в първата четвърт. Нападението ни пък бе на изключително ниво и отбелязахме цели 28 точки в първата четвърт. Втората шуменска петица също предложи изключителен баскетбол. Шуменци отново показаха силна игра в нападение през втората четвърт и вкара на Берое 22 точки, точки. Гостите пък не успяха да намерят начин да върнат кошовете и останаха със само 7 точки. Така след 20 минути игра Шумен водеше с убедителното 50:13.

През второто полувреме успокоени от голямата преднина Шумен намали оборотите. Треньорите се опитаха да запазят силите на отбора за утрешния финал и на терена излязоха почти всички записани в стартовия лист. Берое от своя страна показаха, че имат добри баскетболни умения и изравниха играта. Третата част бе равностойна и завърши 14:12 за Шумен. През последната четвърт Берое показаха и добра стрелба записвайки 21 точки, докато Шумен се отчете с едва 8, но авансът ни бе повече от достатъчен, за да запишем убедителен успех със 72:46.

Прoграмата за утрешния ден започва рано – от 09.00 часа с мачовете за 7/8 място. Финалът между Шумен и Черно море ще е от 15.00 ч. в зала „Младост“. Призоваваме всички подкрепящи шуменския спорт да дойдат в залата и да помогнат на шуменските момчета да донесат на Шумен титлата в шампионата по баскетбол за момчета до 13 г.

Можете да гледате запис от срещата между Шумен и Берое тук: