Момчета(13): Шумен е първи на изток

Момчетата на Шумен до 13 години затвърдиха отличното си представяне през сезона до момента. Нашият тим спечели първото място в заключителния етап на Източния регион. На последния турнир провел се миналата събота във Варна, нашият тим записа изключително важна победа срещу Светкавица с 57:38, която го затвърди на първо място в региона и въпреки загубата във втория двубой срещу Берое с 57:65, нашият тим завършва първи с пет победи и само една загуба. Втори със същия актив е отбора на Черно море Тича, но тъй като победиха варненци в прекия двубой, шуменските момчета са първи.

В мачът срещу Светкавица шуменци излязоха крайно мотивирани за победа, знаейки че тя ще им донесе първото място. Още в първата четвърт нашият тим показа, че е по-класния, спечелвайки я със 17:2. Втората петица не се представи толкова добре, но все пак успя да удържи голяма част от аванса, който имахме след първата част. Почивката дойде при 12 точки преднина за Шумен – 32:20. През второто полувреме отново наложихме отлична защита и спечелихме третата четвърт с 15:10 и последната част с 10:8.

Вторият двубой бе срещу Берое Стара Загора. Шуменските момчета сякаш се бяха успокоили след спечелване на първото място и като че ли играеха по-отпуснато. Берое се възползва и спечели първата част с 14:5. Втората шуменска петица изигра силна втора четвърт и след добра стрелба я спечели с 22:18. През второто полувреме Шумен продължи да топи преднината на отбора от Стара Загора, печелейки третата част с 14:11. Берое обаче показа характер и след силна последна част и 22:16 се поздрави с победата – 65:57.

Като първи в източния регион Шумен се класира за финалите на републиканско първенство по прави. Предстои да станат известни всички финалисти, домакина на финалния турнир, за който Шумен подаде молба за домакинство. Следете сайта ни и Фейсбук страницата, за да разберете всички подробности за финалите, на които шуменските момчета ще участват.