Момчета(13): Шумен започна с победа участието си на финалите

Момчетата на Шумен до 13 години записаха победа в първата си среща от финалите на републиканско първенство, на което са домакини. В зала „Младост“, в която вече се допускат зрители при спазване на епидемиологичните мерки, възпитаниците на Янко Янков надиграха Славия София в първи кръг от група Б с убедителното 62:34. В другия двубой от група Б, Делфин победи драматично БУБА Баскетбол с 66:61. Така Шумен е първи в групата заедно с Делфин, а БУБА и Славия поделят последните две места след първия кръг.

Срещата между Шумен и Славия започна с явно превъзходство на нашият отбор. Първата ни петица показа отлично взаимодействие в нападение, а стрелбата ни бе на отлично ниво. Шуменци вкараха голяма част от стрелбите си в тази първа четвърт и записаха 24 точки. Защитата ни също бе на ниво и удържахме „белите“ до 12 точки. Втората шуменска петица също показа надмощие. Момчетата от Шумен отново показаха по-добра защита от противника и заслужено спечелиха втората част с 19:9 и си осигуриха преднина от 22 точки на почивката.

През второто полувреме Славия изравни играта и благодарение на по-добри действия в защита успяваше да спре шуменското нападение. Нашият тим обаче също не бе склонен да допуска много точки. Раздаването на шуменци през третата четвърт позволи да я спечелим с 11:7, а в последната част и двата отбора показаха неконцентрирана игра, което доведе до слаба резултатност, като Шумен все пак спечели и нея с 8:6 за крайния резултат – 62:34.

Финалите продължават днес в шуменската зала „Младост“. Първи са мачовете от група А, а след това и от група Б, а Шуменските момчета излизат на терена от 19.00 ч. Днес съперник на Шумен ще е отборът на БУБА Баскетбол. Можете да наблюдавате срещите на живо в YouTube каналът на БФБаскетбол ТУК

Можете да гледате запис от срещата между Шумен и Славия тук: