Момчета(13): Шумен не успя да запише победа във втория турнир на източния регион

Момчетата на Шумен до 13 г. не успяха да запишат победа във втория заключителен турнир на източния регион в Елитна група. Нашият отбор отстъпи последователно на Черно море Тича с 27:91 и на Доростол Силистра с 34:80.

Първият мач от турнира, провел се във Варна ни срещна с домакините от Черно море Тича. От първите минути на срещата се видя, че варненци са по-подготвения отбор. Те доминираха под кошовете и успяха да вкарат доста точки след втори шанс. Защитата на Варнеци пък успешно лимитираше атаките на нашия тим и за едно полувреме отбелязахме едва 13 точки, докато тича се разписа за 49. Второто полувреме се разви по идентичен начин. Варненци доминираха в защита и в борбите, а точките им идваха на бърза атака и след добавки под коша. Срещата завърши с убедителен успех на Тича – 91:27.

Вторият двубой за деня бе срещу друг силен отбор – Доростол Силистра. Изключително първа четвърт помогна на отбора от Силистра да поведе с 15 точки. Втората четвърт бе далеч по-равностойна и шуменци показаха по-точна стрелба. През второто полувреме обаче много силната преса на Доростол максимално затрудни Шумен и закономерно резултатът продължи да расте в полза на силистренци. Последния съдийски сигнал дойде при 80:34 за Доростол, които си осигуриха второ място във временното класиране след отбора на Черно море Тича.

Снимка: архив БК Шумен