Момчета(13): Шумен си осигури място на полуфиналите след победа над БУБА

Момчетата на Шумен до 13 години си осигуриха място на финалите на републиканско първенство след като победиха и във втория си мач от група Б на турнира, провеждащ се в Шумен. Нашият тим се наложи над БУБА Баскетбол със 73:51 и така с две поредни победи е начело на групата. Също с две победи и място на полуфинала е отборът на Делфин Бургас, който вчера победи Славия с 53:46, но Шумен има по-добра точкова разлика и затова е първи.

Срещата между БУБА и Шумен започна равностойно. Първите петици на двата отбора предложиха много качествен баскетбол в първата четвърт. Играта бе бърза с множество бързи пасове напред и успешни завършвания. Момчетата от София показаха и добра стрелба от тройката. Шумен обаче предложи по-добра в защита в края на частта и я спечели с 25:20. Шумен започна по-добре и втората четвърт. Нашият тим продължи да залага на контра атаки и разликата скочи до 11 точки – 33:22. Гостите обаче не се предадоха, заиграха по-здраво в защита и след поредица бързи атаки свалиха част от изоставането си. В края на Шумен отново показа по-голямо желание за победа и качихме преднината си до 8 точки преди почивката – 39:31.

В началото на второто полувреме общата шуменска петица се хвърли много здраво в мача. Нашият тим доминираше всички компоненти на играта. Успявахме да спрем лесните стрелби на противника в защита, а в нападение гардовете ни организираха отлични нападения, които завършваха с кошове. Разликата бързо започна да се катери в полза на Шумен и в края на третата четвърт достигна 19 точки – 63:43. През последната част шуменци намалиха темпото и основната ни задача бе с добра защита да задържим удобната разлика. Точно това се получи – Шумен спечели и последната част с 10:7 и се поздрави с успеха в мача – 73:51, което ни осигури и място сред четирите най-добри отбора в България на тази възраст.

Днес Шумен ще играе срещу Делфин за да опреди победителя в група Б. Срещата е важна, защото първия ще играе на полуфинала срещу втория в група А, докато загубилия ще трябва да се изправи срещу победителя в другата група. Мачът е от 19.00 ч. в зала „Младост“. За онези от вас, които нямате възможност да посетите залата ще можете да гледате директно излъчване в канала на БФБаскетбол – https://youtu.be/-2bwUYikBr0

Можете да гледате запис от срещата между Шумен и БУБА тук: