Момчета(13): Шумен с две драматични победи в заключителния етап

Шуменските момчета до 13 г. записаха две победи на днешния турнир провел се в Русе. Нашият тим победи Етър 49 Велико Търново с 82:65 и Чардафон Габрово след продължение в най-интересния мач от турнира с 67:63. Шумен е с две победи от два мача до момента и заема 5 позиция, но има 4 мача по-малко от водачите в класирането.

Първата среща срещу Етър 49 започна отлично за шуменската първа петица, която контролираше играта. Шуменските момчета показаха по-добра игра в нападение и дръпнаха в резултата с 6 точки – 23:17. Вторите петици на двата отбора изиграха равностойна втора четвърт, в която си разменяха кошове до почивката, завършвайки наравно – 16:16. След подновяване на играта Шумен отново заигра по-концентрирано в нападение. Нашият тим реализира голям брой от възможностите си и покачи аванса си с още 4 точки преди последната част. В нея Шумен също нямаше проблеми в нападение, като защитата ни се справи с голяма част от атаките на великотърновци и шуменските момчета затвориха мача със 17 точки аванс – 82:65.

Вторият двубой на шуменци бе веднага след първия по програма. Момчетата нямаха много време за почивка, но пък бяха с повишено самочувствие след победата. Съперникът Чардафон пък бе претърпял загуба в първия си мач от Дунав 2016 и в тази среща се хвърли за победата. Първите петици предложиха здрава битка, особено в защита и в първата четвърт си вкараха само по 5 коша, но Шумен излезе с 2 точки напред – 11:9. Вторите петици предложиха по-нападателен баскетбол. Играта отново бе равностойно, но шуменци отново успяха да сложат 2 точки към преднината си. След подновяване на играта Чардафон заигра много по-агресивно в защита, която стопи преднината на нашите момчета. Шуменци обаче не позволиха обрат и преди последната четвърт резултатът бе равен – 45:45. Четвъртата част също не успя да развърже възела между двата отбора, които здраво се бяха захапали и след ново равенство – 59:59 мачът влезе в продължение. Въпреки умората шуменските момчета показаха себераздаване и се хвърлиха за победата. По-голямото желание, но и умения на шуменци им помогна да спечелят продължението с 8:4, с което и победата – 67:63.

Предстоят още 4 мача на Шумен, но тепърва ще разберем каква е програмата на отборите, така че следете сайта ни и Фейсбук страницата.