Момчета(13): Шумен с две победи въпреки липсата на тренировки на закрито

Момчетата на Шумен до 13 г. започнаха участието си в Регион „Добруджа и Мизия“ с две победи. Въпреки липсата на тренировки на закрито в последните дни поради забраната в област Шумен, нашите момчета се представиха повече от добре на втория турнир провел се в региона. Да припомним също така, че този турнир трябваше да се проведе в зала „Младост“ в Шумен, но той бе преместен във Варна поради взетите мерки против COVID-19 и забраната за провеждане на спортни мероприятия на закрито на територия на област Шумен.

В първия мач Шумен се изправи срещу Ънстопабъл от Добрич. Момчетата на Янко Янков започнаха силно срещата, нашият тим играеше отлично в двете фази на играта и започна бързо да трупат преднина. Втората петица на Шумен също показа добра игра и въпреки опитите на момчетата от Добрич да обърнат срещата в тяхна полза, нашите не позволи това да се случи. През второто полувреме шуменските баскетболисти играеха спокойно и с желание. Липсата на тренировки обаче си пролича в края, но шуменци проявиха характер и задържаха преднината си от почти 15 точки – 69:45.

Вторият двубой бе срещу Вълци Разград. Шумен излезе за този мач с приповдигната настроение от победата в първата среща. От началото на мача шуменци показаха по-добра игра. Втората петица затвърди преимуществото на нашия отбор през втората четвърт и увеличихме преднината си над 10 точки. През второто полувреме сборната шуменска петица не остави никакъв шанс на разградчани дори да си помислят за отбор. С отлични стрелба и здрава защита нашият тим затвори мача в своя полза – 66:36.

Надяваме се скоро условия за провеждане на тренировъчен процес в област Шумен да се върнат към нормалния си формат. Дори да не се случи момчетата заявиха готовност да тренират на открито дори при неблагоприятни метеорологични условия и да поддържат добрата спортна форма, доколкото това е възможно. С този дух и характер на победители сме сигурни, че шуменци ще запишат още много победи в предстоящите мачове.

Снимка: Архив на БК Шумен.