Момчета(13): Шумен с нов драматичен мач, решен в последните секунди

Момчетата на Шумен до 13 г. отново изиграха два здрави мача в заключителния етап на регион „Добруджа и Мизия“. Шуменци се поздравиха с победа, но записаха и загуба на днешния турнир играл се в Севлиево. Шумен отстъпи в първия си мач на Дунав Русе с 60:63, а във втория двубой победи Раковски с 81:49.

Първият мач срещу Дунав започна слабо за шуменци, които стреляха много лошо, а и не се справиха в защита с противника. След една четвърт русенци водеха с 13 точки. Втората шуменска петица обаче показа много по-добра игра и навакса изоставането си, като на почивката изоставаше само с точка. През второто полувреме сценарият се повтори – много силна трета четвърт за Дунав, които отново разчитаха на по-добра стрелба и я взеха с 20:8. Шумен отново тръгна да настига съперника в последната четвърт и я спечели с 21:13, но времето не стигна да се наваксат поне още три точки, за да вкарат мача в продължение и Дунав спечели с 63:60.

Във втория двубой Шумен бе далеч по-уверен в действията си. Още от първата част шуменци играеха агресивно, бореха се и показаха добра стрелба. Първата петица осигури аванс, който вторите пет на Шумен продължиха да увеличават във втората част. До полувремето шуменци имаха двуцифрена преднина. След почивката нашите момчета не се пестяха въпреки преднината си и продължиха с добрата игра под двата коша. Преднината продължи да се катери и до края на мача стигна 32 точки – 81:49 в полза на Шумен.