Момичета (14): Шумен завърши надпреварата в регион „Добруджа“ непобеден

Момичетата на Шумен до 14 г. останаха непобедени в регион „Добруджа“ и след последния турнир от заключителния етап. Днес в добричката зала „Добротица“, шуменки победиха последователно домакините от Ънстопабъл с 47:14 и Спартак Варна с 61:30 и заеха убедително първото място в региона. Това е десета поредна победа за Шумен след като в първия етап записаха 6 победи и сега още 4 без да допуснат загуба. Второто място в I Дивизия на регион „Добруджа“ остава за Ънстопабъл, а третия е варненския Спартак.

Още в началото на първия мач срещу Ънстопабъл, шуменските момичета се хвърлиха за победата. Отличната игра в защита на шуменки им позволи да си осигурят аванс от 16 точки след 10 минути игра – 20:4. През втората четвърт играта бе по-равностойна, но Шумен отново показа по-добра защита, вземайки и втората четвърт с 8:3. След почивката гостенките продължиха с по-добри действия под коша на противника и авансът на Шумен се качи до 26 точки. В последната четвърт шуменки сложиха още пет точки към аванса си, за да оформят крайния резултат – 47:14.

Вторият двубой срещу Спартак Варна започна много по-колебливо за Шумен, които пропуснаха множество от изстрелите си през първата четвърт. Играта в защита на шуменки обаче бе добра и отборът все пак спечели първата част с минимална преднина 9:8. През втората четвърт обаче нещата си дойдоха на мястото и Шумен започна да вкарва повече, качвайки преднината си до 11 точки преди почивката. След подновяване на играта Шумен вече играеше по-освободено и продължи да доминира, вземайки убедително третата четвърт със 17:10 и последната четвърт с 21:8, за крайното 61:30.

За Шумен предстоят баражи с най-добрите отбори от другите региони, като двата най-добри отбора от двете баражни групи ще се класират за финалната четворка. Следете сайта ни и страницата във Фейсбук, за да разберете, кога и срещу кого ще са следващите мачове на момичетата до 14 г.