Момчета (14): Втора загуба за Шумен на републиканското

Шумен записа втора загуба в група В на финалите за републиканско първенство. Нашият отбор отстъпи очаквано на един от фаворитите за титлата – Черно море Тича. Както и през редовния сезон, така и днес шуменци отстъпиха на „моряците“. Тича победи с 88:46 и за тях това е втора поредна победа.

Днешният двубой започна с видимо предимство за варненци, които бързо натрупаха аванс в своя полза. В средата на първата четвърт шуменци подобриха играта си в нападение, но Черно море не позволи скъсяване на дистанцията и спечели убедително частта с 20:10. Вторите петици на двата отбора показаха много по-равностойна игра. Нашият тим демонстрира много борбеност и логично успя да отбележи повече точки в сравнение с първата част. Втората петица на „моряците“ обаче също имаше ден в стрелбата и след 20 минути игра варненци се оттеглиха на почивка с 12 точки аванс – 36:24.

Началото на второто полувреме бе повторения на началото на мача. Отлична игра на Черно море в защита, много борби под двата коша и отлични атаки, които бързо качиха преднината на Тича над 20 точки. Шумен от своя страна трудно стигаше до кош, като в повечето случаи стрелбите ни бяха от изключително трудно позиции. Варненци спечелиха убедително и тази четвърт с 29:10, осигурявайки си и победата преди последната част. В последната четвърт съвсем логично треньорите на Шумен и Черно море – Янко Янков и Пламен Христов, завъртяха в игра всички момчета от съставите си. Тича продължи да доминира, особено в подкошието и логично увеличи преднината си, за да оформи крайния резултат при 88: 46.

Следващият мач на Шумен още днес от 16.45 се изправяме срещу Чавдар Троян. Мачът е важен, тъй като победата може да ни даде шанс да се борим за 5-8 място в предстоящите елиминационни мачове.

снимка: Архив БК Шумен