Момчета (14): Загуба в първия мач за сезона

Момчетата (14) на БК Шумен стартираха със загуба участието си в новосформираната А група. Нашите отстъпиха като домакин на Доростол Силистра с 80:66. Това е втората победа за Доростол, докато нашият тим ще има шансове да компенсира загубата в следващите кръгове.

Мачът започна добре за Доростол, които отбелязаха два безответни коша благодарение на пресата си на цяло игрище. Шумен обаче намери решение на проблеми и след няколко добри паса през цялото игрище към Георги Серафимов. В средата на частта резултатът бе равен, но тогава се разиграха Боян Стоилов и Роберт Савов, които бележеха в коша на гостите и преднината на нашия тим бавно се увеличаваше. В крайна сметка частта завърши 28:22 в полза на Шумен.

Вторите петици на двата отбора не успяха да предложат същото качество като първите. Множество грешки, изпуснати изстрели под двата коша и фаулове доминираха втората четвърт. От това се възползваха силистренци, които стопиха преднината на нашия тим и дори поведоха с точка. Аксел Кадир бе най-дейния в нашия тим и благодарение на неговите кошове не изоставахме в резултата.

Второто полувреме започна при пасив от 6 точки за нашия тим, но Доростол бързо показаха, че имат намерение да увеличат преднината си. Въпреки добрата защита на нашия тим, гостите успяваха да реализират в 1 от 3 опита, докато Шумен пропускаше изключително много под коша на отбора от Силситра. разликата започна да се покачва постепенно и достигна 11 точки. Шуменци се разиграха в края на частта и благодарение на Роберт Савов и Боян Стоилов намалиха преднината до 7 точки.

Последната четвърт се оказа ключова – Шумен се втурна да намалява преднината, но продължи да пропуска елементарни изстрели. Докато силистренци се отпушиха и стрелбата им от средно и далечно разстояние потръгна. За 3 минути разликата скочи до 15 точки, а след още толкова бе достигнала 22. Роби Савов, обаче продължи със страхотните изяви, но този път в защита. Плеймейкърът на Шумен започна да раздава чадъри, които принудиха играчите на Доростол да стоят по-далеч от нашия кош. Роби се прояви и в нападение с няколко успешни пробива и разликата започна да намалява. Шуменци използваха ръстовото си превъзходство и принуждаваха гостите да ги фаулират, но за съжаление многото пропуснати фаулове се оказаха решаващи и до края нашият тим не успя да направи обрат. Победа за Доростол с 80:66.

Следващият мач на нашият тим е следващата неделя 20.11 – гостуваме на Черно море Тича.

One thought on “Момчета (14): Загуба в първия мач за сезона

  1. Първо си научете децата да играят баскетбол,а не само и свободна борба и тогава правете коментари!

Comments are closed.