Момчета (14): Нови две победи за Шумен във финалната фаза на регион „Изток“

Шуменските момчета до 14 г. записаха две победи на турнира провел се днес в Търговище. Нашият тим се наложи драматично над Тунджа Ямбол с 57:55 и над Сливен баскет с 55:47. Шуменци са с актив от 2 победи и 1 загуба до момента.

В първия двубой Шумен се изправи срещу силния отбор на Тунджа. Нашите момчета изиграха силна първа част, която бе спечелена със 17:7. Втората четвърт бе изключително равностойна с добра игра в нападение за двата отбора и Ямбол я взе с минималното 17:16. След Почивката Шумен продължи да играе по-добре в нападение и взе третата част с 18:15. В последната част обаче Тунджа предложи много агресивна защита, която им помогна да ограничат шуменското нападение. Бързите атаки на ямболии доведоха съкращаване на шуменския аванс, но шуменци издържаха на опитите за обрат и се поздравиха с успеха 57:55.

Вторият двубой срещу Сливен баскет отново започна силно за Шумен. Нашият тим бе категоричен в първата четвърт – 20:8. Във втората част имаше лек спад в играта ни и Сливен се възползва, вземайки частта с 18:12 и на почивката шуменския аванс бе стопен до 6 точки. Това сякаш мотивира шуменци да изиграят силна трета четвърт, която бе спечелена от нашите с 16:7. В последната четвърт опитите на Сливен отново да се върне в мача бяха неуспешни и Шумен затвори срещата в своя полза – 55:47.

Решителния турнир, който ще определи участниците във Файнъл фор ще се състои на 21 април в Троян и съперници на Шумен ще са домакините от Чавдар и Дунав 2007 Русе.