Момчета (14): Нови две победи на последния турнир от редовния сезон

Момчетата до 14 г. на БК Шумен завършиха редовния сезон в регион „Добруджа“ с две победи. На последния турнир провел се в Добрич нашите момчета записаха победи над домакините от Ънстопабъл със 70:46 и над Черноморец Балчик със 77:50. С тези два успеха Шумен завършва на второ място с 5 победи и 1 загуба, като само силния отбор на Черно море Тича-2 има по-добри показатели – 6 победи от 6 мача.

Първият двубой срещу домакините от Ънстопабъл нашият тим показа страхотна отборна игра, раздаваше се в защита и логично успя да поведе от самото начало на срещата, увеличавайки преднината си постепенно, за да завърши мача с убедителното 70:46.

Вторият двубой от турнира срещу Черноморец Балчик бе по-интересен, като момчетата от Балчик успяха да играят равностойно една четвърт, но нашите показаха по-голяма класа до края, а сборната петица на Шумен надигра убедително тази на Черноморец и съвсем заслужено си тръгнахме с успеха – 77:50.

През пролетния полусезон най-добрите отбори от регион „Добруджа“ и  регион „Мизия“ ще бъдат обединени в обща група, която ще излъчи най-добрия отбор измежду двата региона. Шумен като втори в класирането на своя регион си заслужи право на участие в тази обща група. Следете сайта ни за програмата на Шумен.