Момчета (14) тръгнаха с победа

Момчетата до 14 години на БК Шумен стартираха сезона с победа. Нашият тим се наложи над Стар Баскет с 94:14 на първия турнир провел се във Варна днес. Нашият тим имаше превъзходство през целия мач, като треньорът Димитър Чанков успя да вкара в игра всички свои възпитаници, дори и няколко момчета от по-малката възраст до 12 г. Разбира се за голямата разлика допринесе и не дотам добре подготвения отбор на Стар Баскет, но за тяхно оправдание ще кажем, че са сравнително нов отбор, без опит в такива състезания и това изигра своята роля.

За съжаление във втория мач за деня, сценарият се повтори, но с обратен знак. Нашият тим, като че ли излезе прекалено уплашен срещу Дунав Русе, които показаха, че са силен отбор срещу Доростол Силистра в техния първи мач за сезона, побеждавайки с 93:47. Класата на дунавци се видя още в самото начало, когато ни поведоха с 30:0, а нашият отбор трудно успяваше да организира нещо в атака. Все пак към края на първото полувреме нашите успяха да влязат в ритъм и отбелязаха няколко коша след добри атаки. Второто полувреме сценарият се повтори, Дунав мачкаше в подкошието и в защита, и съвсем заслужено се добра с успеха – 107:30.

Треньорът на БК Шумен заяви след мача, че въпреки голямата загуба от Дунав не е разочарован от отбора, който е показал добри неща на терена и най-малкото е натрупал ценен опит за следващите битки. Следващият турнир на момчетата (14) ще се проведе в Силистра на 12.12.2015, а нашият тим се изправя срещу другия фаворит в групата Черно море Порт Варна и домакина Доростол.