Момчета (14): Шумен загуби домакинството си на Вълци Разград

Шумен загуби при домакинството си на Вълци Разград в мач от 13 кръг на първенството в Елитна група – Изток с 18:71. Нашият тим е на 5 позиция до момента с 3 победи и 8 загуби, докато Вълците са първи с 9 победи и само 2 загуби.

Срещата започна с тотална доминация на гостите от Разград, които освен изключително силна защита показаха и много добро нападение и успеваемост в стрелбата. Още в първата четвърт разградския отбор направи преднина от 22 точки. Почти нищо не се промени на терена през втората четвърт, в която стрелбата на шуменския отбор продължи да бъде слаба, а гостите вкарваха всеки втори изстрел към шуменския кош. Авансът на Вълци стигна 39 точки преди почивката.

През второто полувреме разградчани продължиха да играят по-добрия баскетбол. Шумен така и не успя да се разиграе в нападение, постигай едва 5 точки в третата и 10 точки в последната четвърти. Вълци обаче не спираха да бележат и затвориха мача с повече от убедителен аванс от 53 точки – 71:18.

Шумен има да изиграе два отложени мача, които все още нямат дати, а срещата от 14 кръг срещу Спартак Плевен е насрочена за 22 април от 12.00 ч. в шуменската зала „Младост“.