Момчета (14): Шумен загуби от лидера Черно море Тича като домакин

Момчетата на Шумен до 14 г., отстъпиха като домакини на лидера в Елитна група – Изток, отбора на Черно море Тича с 37:55. Срещата бе от 9 кръг на първенството, като това е 7 победа за „моряците“, които имат само една загуба до момента, а шуменските момчета са с 2 победи и 6 загуби.

Мачът започна равностойно без много кошове, с повече грешки за двата отбора. През цялата първа четвърт резултатът се движеше кош за кош и в крайна сметка двата отбор не се поведоха след 10 минути игра – 9:9. „Моряците“ представиха най-силната си игра във втората четвърт, когато почти всяка тяхна атака завършваше с кош. Много добра стрелба, но и много добра защита за варненци, които допуснаха едва 8 точки, но отбелязаха 21.

След полувремето Черно море продължи да стои по-добре на терена, особено когато защитаваше собствения си кош. Тича увеличи разликата с още 6 точки в третата четвърт, с което авансът им набъбна до 19 точки. В последната четвърт Шумен играеше равностойно. Нашите момчета намериха начин да стигат по-успешно до точки, но въпреки това гостите не допуснаха да сте стигне до обрат и въпреки, че четвъртата част завърши с преднина за Шумен, Черно море се поздрави с крайната победа – 55:37.

В следващия 10 кръг Шумен ще е домакин на Доростол Силистра. Мачът ще се играе на 18 февруари от 12.00 ч. в зала „Младост“.