Момчета (14): Шумен записа втора победа в Елитна група – Изток в Стара Загора

Момчетата на Шумен до 14 г. се поздравиха с втора победа в Елитна група – Изток. В мач от 5 кръг на надпреварата, шуменци гостуваха на връстниците си от Берое в Стара Загора и спечелиха с 55:46. Шумен е с актив 2 победи и 3 загуби на пето място във временното класиране. Днешният съперник Берое има само 3 мача до момента, но и трите са загуби.

Първите петици на двата отбора изиграха равностойна първа четвърт, през която се гонеха в резултата и си разменяха водачеството. Шумен бе с малко по-добър в края на частта и си осигури минимална преднина от 1 точка преди началото на втората част. Втората петица на Берое обаче се показа по-подготвена. Домакините играеха по-добре в нападение и реализираха по-голяма част от атаките си, което им позволи на свой ред да вземат крехък аванс, който достигна 3 точки в края на първото полувреме – 28:25 преди почивката.

Шумен излизе мотивиран за победа през второто полувреме. Шуменци играеха отлично в защита на цяло игрище, лимитирайки атаките на заралии, които трудно стигаха до изстрел към коша. От друга страна нападението на шуменци бе под пара, основно благодарение на бързите атаки, от които идваха кошовете за нашите момчета. След 30 минути игра Шумен отново водеше в резултата – 41:36. В последната четвърт нашият тим бе набрал достатъчно самочувствие и играеше максимално освободено. Пресата ни продължи да тормози домакините, които трудно стигаха до отворени стрелби. Преднината на шуменци достигна двуцифрено измерение в средата на последната четвърт. Берое обаче успя да събери сили за един последен щурм, опитвайки се да заличи изоставането си, но силите на заралии стигнаха до съкращаване на шуменския аванс до 9 точки – 46:55.

В следващия 6 кръг Шумен ще е домакин на Вълци Разград. Срещата ще се играе на 17 декември в шуменската зала „Младост“ от 12.00 ч.