Момчета (14): Шумен записа седмия си успех в Елитна група – Изток

Шуменските момчета до 14 г. записаха 7 успех в шампионата на Елитна група – Изток. На връх Разпети петък нашият тим се наложи трудно над гостуващия Ънстопаблъ Добрич с 58:53 в мач от 13 кръг на първенството. Шумен е трети във временното класиране със 7 победи и 3 загуби, преследвайки втория Делфин Бургас, който е с 8 успеха и 2 загуби. Черно море са еднолично първи с 11 успеха и без загуба.

Срещата започна силно за шуменци, чиято първа петица бе убедителна в първата четвърт. Добра стрелба и отлична защита за Шумен бяха в основата на 13 точки аванс – 18:5 след 10 минути игра. Втората петица от Добрич показа доста по-добри баскетболни умения. Гостите също заиграха агресивно в защита и удържаха шуменската втора петица до 10 точки във втората част. Нападението на Ънстопабъл не бе толкова ефективно, колкото се искаше на треньорите и след 20 минути игра Шумен запази преднина от 9 точки – 28:19.

След почивката Ънстопабъл се хвърли да обърне резултата и се получи. Както през втората четвърт, така и през третата добричлии играеха отлична защита. Нападението на гостите обаче бе доста по-резултатно и след 21:11 в третата част, Ънстопаблъ влезе с точка аванс в последния период. Шумен обаче се събуди в четвъртата част и на свой ред показа по-добра игра, както в защита, така и в нападение. Домакините върнаха аванса си от 9 точки, като единствено няколко грешки в края и тройка с табло на гостите успяха да намалят шуменския аванс до 5 точки – победа с 58:53 за златисто-зелените.

По програма следващия двубой на Шумен е гостуване в Стара Загора на Берое. Срещата е предвидена за 7 май от 11.00 ч.