Момчета (14): Шумен не успя да поднесе изненада в София

Момчетата на Шумен до 14 г. не успяха да се преборят със силния отбор на Буба Баскетбол в баражите за финали на републиканско първенство. Нашият тим отстъпи и в двата мача срещу софийския отбор – загуба с 40:90 в първия мач и с 38:94 във втория мач. И двата мача се играха в София, а Буба стана шестия отбор с билети за финалния турнир след Вълци Разград, Доростол Силистра, Миньор 2015, ЦСКА и Спартак Плевен. Рилски спортист и Делфин Бургас ще определят седмия финалист, а Черно море Тича и Балкан последния.

В първия мач от баражите Буба стартира ударно. Агресивна защита с преса на цяло игрище осигури разлика от 19 точки за софиянци само за 10 минути игра. С още толкова се увеличи аванса на домакините след втората четвърт. Шуменските момчета подобриха играта с в нападение през второто полувреме, но защитата ни не успяваше да спре домакините, които спечелиха и третата четвърт с 25:16, и последната с 19:16.

Вторият двубой се разви по почти същия начин. Силна първа четвърт за Буба и разлика от 20 точки още след първия период. Софиянци взеха и втората част убедително с 27:9. Шумен не успяваше да влезе в ритъм и през третата четвърт, в която отново не успяха да стигнат до двуцифрен актив – 19:6 за Буба, а последната част Шумен все пак показа зъби и намек, че има талант в момчетата, които обаче трябва да работят мноооооого през лятото, за да може през следващия сезон да се борят за класиране на републиканско.