Момчета (14): Шумен отстъпи в гостуването си на Черно море Тича

Момчетата на Шумен до 14 г. загубиха гостуването си на фаворита в Елитна група – Изток, Черно море Тича с 35:77 в мач от 2 кръг на шампионата. Това е втора загуба за нашия тим, докато Тича записва втората си победа и е лидер в групата.

Срещата започна очаквано по-добре за домакините, но Шумен показа характер в първите 10 минути, особено в защита. Първата ни петица се бори много здраво и дълго време се държеше близо до съперника. Само благодарение на по-добра стрелба в последните минути „моряците“ дръпнаха със 7 точки преди вторите петици да излязат на игрището. За съжаление втората шуменска петица не успя да се противопостави на варненската. Домакините показаха страхотен потенциал в нападение. Почти всяка тяхна атака завършваше с кош, докато шуменци вкараха много малка част от стрелбите си и на почвката отстъпваха с 28 точки – 46:18.

След подновяване на играта Шумен показа, че може да се представи по-добре в защита. Нашият тим играеше сърцато в третата четвърт и не позволи на Черно море да бележи толкова лесни точки. Отново по-слабото нападение на Шумен бе причината варненци да добавят 8 точки към преднината си след 18:10 в третия период. В последната четвърт шуменци продължиха да натискат съперниците в защита и ефикасността на Тича падна още повече. „Моряците“ отбелязаха само 13 точки в четвъртата част, но и Шумен не успя да се разиграе в нападение, записвайки само 7 точки.

В следващия кръг на 5 ноември, Шумен ще е домакин на Доростол Силистра в зала „Младост“. Срещата е с начален час 12.00 ч.