Момчета (14): Шумен отстъпи на Вълци в Разград

Момчетата на Шумен отстъпиха на Вълци Разград с 49:73 в мач от 6 кръг на Елитна група – Изток. Срещата бе част от празника по откриване на обновената спортна зала в Разград – „Абритус“. Залата бе открита от президента на БФБаскетбол – Георги Глушков. Празникът по откриването включваше редица интересни събития, мач на ветерани на разградския баскетбол, а основното събитие бе мачът на 14-годишните момчета. Ние от БК Шумен честитим на разградския спорт и в частност на БК Вълци Разград новата зала и им пожелаваме интересни и вълнуващи баскетболни мачове с много победи и нека бъде пълна с фенове.

Днешният мач между Вълци и Шумен започна с много силна игра за домакините, които бяха вдъхновени от празничната атмосфера в залата и се хвърлиха здраво от първата минута, за да зарадват разградската публика със силна игра. Разградчани взеха първата част убедително с 29:7. Много по-силна игра показа Шумен през втората четвърт и успя да обърне играта в своя полза. Нашите момчета показа добра защита и спечелиха втория период с 19:11, намалявайки изоставането си преди почивката.

През второто полувреме обаче Вълци отново предложиха много агресивна игра с добри изяви в защита. Авансът на домакините отново започна да расте и до края на третата четвърт достигна 27 точки преди последната четвърт. Шумен стегна редиците в последната четвърт и нашият тим отново изравни играта. В тези минути обаче и двата отбора хвърлиха много усилия в защита и въпреки, че Шумен спечели частта с 13:10, авансът на Вълци бе достатъчен за победа със 73:49.

Следващият двубой на Шумен в Елитна група – Изток ще се играе през 2023 година. На 7 януари шуменци ще гостуват на Спартак в Плевен.

Снимка: Община Разград