Момчета (14): Шумен с важна победа в 4 кръг на Елитна група – Изток

Момчетата на Шумен до 14 г. се наложиха като домакин над Дунав Русе 2016 със 71:47 в мач от 4 кръг на Елитна група – Изток. Вдъхновени от шуменските момичета, които записаха две победи преди тях и момчетата ни изиграха силен мач, записвайки първата си победа в шампионата. Дунав все още няма успех след 4 изиграни мача. Двата тима заемат 5 и 6 място във временното класиране.

Срещата започна изключително силно за първата петица на Шумен. Здрава преса на цяло игрище обърка играта на гостите от Русе в нападение. Шуменските момчета пък се възползваха от грешките на противника и бележеха кош след кош в първата четвърт. Шумен натрупа солидна преднина след 10 минути игра – 31:15. Втората петица на тима ни също се представи силно, въпреки че не демонстрира толкова добра успеваемост в нападение, защитата бе на много силно ниво и допсунахме само 4 коша. Шуменските момчета взеха и втората четвърт с 15:8.

След почивката при собрните петици играта се изравни. Дунав показа желание да се върне в мача, но отново най-силното оръжие на Шумен бе защитата. Нашият тим просто не даваше лесни кошове на противника. Русенци също играеха стабилно в защита, но играта вървеше със слаба резултатност, кош за кош, което бе в полза на Шумен. Третата четвърт завърши 13:13. В последната част нашите момчета не допуснаха да се стигне до изненада. Себераздаване в защита и концентрация в нападение, така че противника да не стига до лесни кошове на бърза атака бяха основните приоритети на нашия тим, който взе последния период с 1 точка – 12:11, което бе достатъчно за победата със 71:47.

В следващия 5 кръг Шумен ще гостува на Берое Стара Загора. Срещата ще се играе на 4 декември от 11.00 ч. в общинската зала в Стара Загора.