Момчета(14): Втора загуба в Елитната група след гостуването в Сливен

Момчета (14) на БК Шумен записаха втората си загуба в Елитната група – Изток. Нашите отстъпиха като гост на Сливен баскет с 87:54. Нашият тим остава в края на класирането след два изиграни кръга.

Двубоят срещу Сливен Баскет започна отлично за шуменските момчета, които играеха добре в защита и поведоха в резултата. В тази първа четвърт нашият отбор организираше отлични постепенни нападения и момчетата от Сливен нямаха противодействие на комбинациите ни. Шумен поведе с 10 точки, но до края на частта Сливен затегна защитата, вкара няколко коша на бърза атака и намели преднината ни до 6 точки.

Както се случи в предния мач срещу Черно море Тича, нашата втора петица изобщо не успя да се противопостави на съперника и само за 3 минути Сливен натрупа преднина от 10 точки. С година по-малки нашите момчета от втора петица отстъпваха чувствително в подкошието, което позволи на домакините да вкарват лесни кошове, а да не позволяват на нашия тим да стига лесно до коша. До края на полувремето разликата скочи над 25 точки в полза на Сливен.

Второто полувреме бе равностойно – общата петица на Шумен играеше отлично в нападение и вкарваше след хубави комбинации. Сливенци обаче също играеха отличен баскетбол и повечето им атаки завършваха с успех. Разликата се поддържаше 20-25 точки. В последната четвърт при решен мач треньорите пуснаха всички момчета от пейката на игрището, за да трупат игрова практика. Това позволи на домакините да качат още разликата, а сирената за край на мача дойде при 87:54 в полза на Сливен баскет.

Следващият мач на шуменския тим е след седмица. Гостуваме на Делфин в Бургас.

снимка: Архив на БК Шумен