Момчета(14): Втора загуба в Елитна група за Шумен

Отборът на Шумен до 14 г. записа втора загуба в Елитна група Североизток. Нашият тим отстъпи на Дунав 2016 Русе с 68:102 като домакин. Това е втора загуба за тима ни, като предстои още един мач за момчетата преди първото завъртане – гостуване на Доростол Силистра.

Двубоят започна равностойно и се движеше кош за кош. Първата петица на Шумен успяваше да реализира в половината от възможностите си за кош. Русенци показаха подобна успеваемост, но три минути преди края Дунав показа много по-добра защита и след поредица от кошове успя да се откъсне в резултата – 23:16. Вторите петици на двата тима също започнаха равностойно. Но гостите бързо напипаха успешна тактика в защита и разликата започна плавно да се качва в тяхна полза. До края на първото полувреме разликата достигна 20 точки в полза на Дунав – 50:30.

Второто полувреме започна с феноменална стрелба от далечно разстояние за русенци. Само в третата четвърт те отбелязаха 6 тройки. Освен това играеха отлична лична защита, която тотално лимитира шуменските атаки и до края на втората четвърт разликата скочи над 35 точки. Последната четвърт продължи с отличната стрелба на Дунав от тройката. Още 5 тройки затвърдиха успеха на гостите. В края на мача след като на терена се появиха резервите Шумен показа качества, завършвайки поредица бързи атаки, възползвайки се от грешки на русенските резерви. Все пак Дунав се поздрави с категорична победа 102:68.

Мачът от третия кръг срещу Доростол ще се играе на 09.11.2019 от 12.00 ч. в Силистра.