Момчета(14): Втора убедителна победа за Шумен в баража със Септември

Момчетата на Шумен до 14 г. се класираха за финалите на републиканско първенство след като спечелиха и втория двубой от баражите със Септември София. Нашият тим победи като гост с 63:42 и си осигури място сред най-добрите отбори в тази възрастова група.

Срещата започна отлично за Шумен. Първата петица на нашия тим доминираше съперника още от спорната топка. След отлична игра в защита и резултатни атаки поведохме с 20:6. Втората петица на Шумен също играеше приятен за наблюдаване баскетбол. Нашият тим организираше атаките си с комбинации, които често завършваха с точен изстрел. Защитата ни в тази втора петица не бе толкова добре и допуснахме 13 точки, но пък отбелязахме 15 и се оттеглихме на почивка с преднина от 16 точки.

Септември започна по-добре второто полувреме. Сборната петица на домакините сякаш бе по-концентрирана след почивката, а поредица грешки на Шумен позволи намаляване на аванса. До края на третата част обаче момчетата на Янко Янков се върнаха към добрата игра и разликата се запази над 10 точки. В последната част шуменските момчета показаха, че са по-класният отбор. Раздаване до край за всяка топка и бързи атаки, които ни носеха точки, бяха в основната на по-добрата ни игра. Увеличихме още преднината си, а финалната сирена дойде при 63:42 и билет за финалния турнир.

Финалите при момчетата до 14 г. ще се проведа в Ботевград от 15 до 19 август тази година. Освен нашия тим за финалния турнир се класираха още отборите на БУБА Баскетбол, Балкан Ботевград, Черно море Тича, Доростол Силистра, Академик Бултекс Пловдив, Дунав Русе, Делфин Бургас, Рилски спортист Самоков, Левски София и ЦСКА, а отборите на Тунджа Ямбол и Чавдар Троян предстои да определят кой от тях ще заеме последното място сред финалистите.